Sunday, March 19, 2017

SPARA PÅ BEKOSTNAD AV DE ÄLDRE

I USA förfärades allmänheten när president Trumps budgetförslag innebar att bidraget till MEALS ON WHEELS skulle upphöra. Läs artikeln i Huffington Post som innehåller en snutt från CBS News Screen print nedan:.

Den federala regeringen betalar en tredjedel till denna organisation som levererar mat till sjuka, handikappade, mindre bemedlade äldre över hela USA. Många som röstade på Donald trump tillhör den gruppen som får mat via den organisationen. Den äldre kvinnan på bilden som erhåller hjälp med maten varje dag från Meals on Wheels är förvånad över indragningen. Hon trodde att Trump skulle hjälpa de som hade det svårt.
En förespråkare för presidenten ansåg att man inte kan begära av skattebetalare att de skall betala för något som inte "visar upp något resultat"! Rätt märkligt när dessa måltider som levereras till de äldre är den enda riktiga mat de erhåller. Att spara på bekostnad av äldre är populärt i Sverige också.

Det finns socialnämnder (typ Trelleborg) som tycker att man kan spara in på de äldre. En gång i veckan serveras gröt, andra dagar vankas det filmjölk med kanel och socker -- istället för riktig middag. Många äldre är idag undernärda och denna dieten innebär ju att de sätts på en grym svältkost.
Läs Aftonbladets artikel 22 december 2016
No comments:

Post a Comment