Monday, October 17, 2016

APOTEKET GJORDE EN REJÄL DESIGNMISS


Apoteket Hjärtat var säkert väldigt nöjda och stolta över sina nya soffor som designats i företagets gröna färg. men deras största kundkrets, de äldre - har någon tänkt på dem? Och de överviktiga? Och synskadade? Har någon tänkt på dem?
Om man ser det minsta dåligt kan man sätta sig rakt på den smala järnribban som avdelar soffan i rätt minimala sittplatser. Om man är överviktig får man inte plats heller. Vem designade denna soffa? En ung trendig designer? Kanske det. Men bästa apoteket Hjärtat, tänk gärna på kunderna först och främst. Denna soffan är inte kundvänlig, kanske farlig också. Apoteket Hjärtat borde designa med hjärtat! Hoppas på en snar ändring. 
En positiv sak med detta apoteket är att de över huvudtaget har sittplatser för kunderna. Ett stort apotek på Kungsportsplatsen i Göteborg som tidigare hade ca tio sittplatser för kunderna, har nu (efter ombyggnad) en enda stol för kunderna. Tala om kundvänligt - och vad ger det för besked till de äldre?
NYTT:
Apoteket har insett missen och har nu tagit bort metallribban på alla soffor i hela landet.
Det lönar sig att vara en aktiv pensionär.
Den skarpa metall-ribban i mitten är direkt farlig för de med nedsatt syn eller de som inte tänker sig för. Sätter man sig på den kan man skada sig.No comments:

Post a Comment